Jön a nagy hideg és a hó - Székesfehérvár felkészült a rendkívüli időjárásra

Ülést tartott a Helyi Védelmi Bizottság. Az előrejelzések alapján rendkívüli hideg és nagy mennyiségű hó várható az elkövetkező napokban. Égi Tamás alpolgármester vezetésével ma reggel összeült a Helyi Védelmi Bizottság, hogy minden, a védekezésben érintett szervezettel egyeztesse az esetleges teendőket. Székesfehérvár felkészült a rendkívüli helyzetre, azaz készen állnak a hókotrók, van megnyitható melegedőhely és a megfelelő tájékoztatást is biztosítani tudják.


Székesfehérvár mesevárosA meteorológiai előrejelzések alapján rendkívüli hideg és hó várható az elkövetkező napokban hazánkban és így Székesfehérvár térségében is. A felkészülés jegyében tartott ma reggel ülést a Helyi Védelmi Bizottság Égi Tamás alpolgármester vezetésével. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselőjével közösen tekintették át a védekezésben résztvevő szervezetek képviselői azokat a feladatokat, amiket a rendkívüli időjárási körülmények esetén el kell látni a városban. A megbeszélésen Székesfehérvár jegyzője, a fehérvári rendőrkapitány és a kistérségi tiszti főorvos mellett a Városgondnokság, az Alba Volán, valamint a megyei közútkezelő munkatársai gyűltek össze a Városháza kistanácstermében.
Mint elhangzott: Székesfehérvár felkészült az esetleges veszélyhelyzetek kezelésére. A hókotrók üzemkészek, a Városgondnokság beszerezte a szükséges sókészletet és folyamatos hóügyelettel figyelik az időjárási változásokat. A város önkormányzata is megtette a szükséges előkészületeket, azaz kijelölték azt a melegedőhelyet, ahol a városban rekedt embereket el tudják látni, és folyamatos kapcsolatot tartanak a Kríziskezelő Központtal is. Az elmúlt napokban jóval több hajléktalan ment be az intézménybe, de a szakemberek meg tudják oldani az elhelyezésüket.

A figyelemfelhívás és a megelőzés érdekében a szakemberek azt kérik, hogy ha rendkívülire fordul az időjárás, senki ne időzzön hosszasan a szabadban. Nemcsak a hajléktalanok, hanem az egyedül élő idős emberek is veszélyeztetettek a nagy hidegben. Égi Tamás alpolgármester azt kéri a fehérváriaktól, hogy mindenki a szokásosnál is jobban figyeljen oda a környezetében élőkre!


További hasznos információk: www.fejer.katasztrofavedelem.hu

Forrás: www.okkfehervar.hu

 

       

 

Égi Tamás

Székesfehérvár alpolgármestere, Városközpont, Belváros képviselője

 

szakterület: költségvetés, gazdasági ügyek

1. választókerület